DRØMMER DU OM

å bo i en villa på påler ute i vannet? Da er MALDIVENE riktig destinasjon!
Read more

BRYLLUPSREISE

Drømmer du kanskje om å gifte deg i utlandet?Manta Reiser har lang erfaring i både å sende brudepar på sin livs drømmereise og å arrangere vellykkede vielser. Vi i Manta Reiser selger kun hoteller og reisemål vi personlig har et godt kjennskap til, og vi føler et sterkt ansvar for at nettopp din reise skal bli slik som forventet og et minne for livet!
Read more

VISSTE DU AT

5,8, verdens største undervannsrestaurant ligger på Maldivene? På øya Hurawalhi kan du sitte 5,8 meter under havoverflaten, nyte restaurantens 180° utsikt ut over det indiske havs fantastiske undervannsliv mens du nipper til champagneglasset og prøver restaurantens utsøkte lunsj- eller middagsretter. Om du bor på en av naboøyene, er du velkommen til lunsj eller middag. Det anbefales å reservere bord før avreise.
Read more

Maldivene

Reiser dere flere sammen har hotelløya Kanuhura på Maldivene flere villaer med 2 og 3 soverom. Passer perfekt både for familier og andre som reiser flere sammen. Hotellet har også utmerket seg kulinarisk, for sin høye servicegrad samt for sine lekre overnattingsmuligheter. NÅ har vi 40% rabatt på dette hotellet!

Ta med familien på drømmeferie!

Maldivene, Mauritius og Seychellene er svært barne- og familievennlige reisemål, så hvorfor ikke legge ferien til et av disse drømmereisemålene? Vi hjelper dere gjerne med å finne rett hotell som passer din families kriterier.

Følg oss på facebook!

Her er det fritt frem å dele erfaringer med andre kunder og venner av Manta, stille oss spørsmål, se våre ferske nyheter og våre gode reisetilbud. Følg oss på facebook ved å klikke på
Read more

Sør-Afrika

Safari, Rovos Rail, Golf ferie, Cape Town, Vindistriktet, Garden Route? Vi skreddersyr Din drømmereise til Sør-Afrika!

Dubai 

Dubai er den største byen i De Forente Arabiske Emirater og blir sett på som ledende innenfor business og turisme. Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Al Quwain, Ras Al Khaimah og Fujairah er de andre emiratene som utgjør denne fascinerende delen av Midt-Østen, som har hatt en enorm befolkningsvekst fra 2,86 millioner i 1999 til 5,07 millioner i 2009. 

For deg som besøker emiratet for første gang slutter byen aldri å overraske. I litt over en generasjon har Dubai vokst seg til å bli en drivende, dynamisk og kosmopolitisk storby på linje med andre verdenskjente metropoler. Utviklingen har vært nøye planlagt, og med kjente arkitekter i kulissene har byen fått sitt eget preg. Men Dubai har også tatt godt vare på sin orginale arabiske atmosfære og blandet det med noe av det beste man kan finne innenfor overnatting, underhodning, mat og shopping.

Dette kan du gjøre i Dubai
Når du er i Dubai bør du få med deg et besøk i de berømte markedene (souqs), ta en hel- eller halvsdagsørkensafari eller gå på kamelveddeløp. Mange velger også å reise til Dubai på grunn av de få, men berømte golfbanene i området. Dubai Creek Golf and Yatch Club er nok den mest kjente.

The Jumeirah Beach er en av verdens meste kjente strender og her har flere kjente hotellkjeder sine luksuriøse hoteller og gourmetestauranter. Her ligger blant annet et av verdens beste hoteller, Burj Al Arab, og dette er absolutt verdt et besøk også om du bare skal stå utenfor å kikke. Skulle du ønske en tur innenfor anbefaler vi undervannsrestauranten på hotellet, men husk å bestille bort flere dager i forveien. Vi vil også spesielt anbefale et besøk på den nye resorten Mina a Salam, som ligger ved siden av Burj Al Arab. Her er det et stort marked, gode restauranter og et badeland.

Det er gode og oversiktlige veier mellom de ulike emiratene. De fleste hoteller har bilutleie, men det er rimelig å ta taxi eller organiert transport. Det finnes ikke tog i De Forente Arabiske Emirater. Vær klar over at på grunn av store byggeprosjekter i Dubai vil mange av veiene være omdirigert eller stengt. Dette gjelder spesielt på Jumeirah Beach. 

Sist men ikke minst kreves det svart belte i shopping i Dubai. Store shoppingsentre kan friste med meget gode priser på klær, gull, diamanter og teknisk utstyr. Av de mest kjente vil vi anbefale City Centre, Bur Jurman og Wafi Centre. Flyplassen i Dubai er kåret til verdens beste flere ganger og har meget gode shoppingmuligheter.

Klima
Fra mai til september er det ikke uvanlig med temperaturer opp mot + 40 grader hver dag. Tidsrommet oktober – april er den beste tiden å reise på, med mye sol og en temperatur mellom + 20 – +35 grader. Det er lite nedbør i Dubai (rundt 100 mm) og denne kommer i hovedsak i perioden mellom januar - mars. 

Valuta
Den lokale valutaen heter Dirham (AED). Det er minibanker overalt i Dubai, og det er utbredt bruk av kreditkort som Visa og Mastercard.

Visum
Norske borgere vil få stemplet turistvisum inn i passet ved ankomst. Pass må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst, og det må ikke være stempel i passet fra Israel. 

Ramadan
Dubai er svært internasjonalt, men hovedreligionen er islam. 
Ramadan vil være fra 28. juni - 27. juli 2014 og fra 18. juni - 17. juli i 2015.

Under ramadan har ikke muslimer lov til å drikke, spise eller røyke mellom soloppgang og solnedgang. De fleste restauranter, med unntak av hotellenes restauranter, holder derfor stengt på dagtid. Det vil ikke være mulig å kjøpe alkohol på dagtid, heller ikke for ikke-muslimer. Etter solnedgang åpner restaurantene og men alkohol vil heller ikke da bli servert. Hotellene vil derimot ha alkoholservering på kveldstid.

Slik flyr du til Dubai

Kontakt oss
Postboks 251
1319 Bekkestua
Bærumsveien 205-207, 2. etg.
Telefon: 67 58 29 50
Fax: 67 58 38 87
Nødnummer: 932 32 130
Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet
Travelmarket Interactive