DRØMMER DU OM

å bo i en villa på påler ute i vannet? Da er MALDIVENE riktig destinasjon!
Read more

BRYLLUPSREISE

Drømmer du kanskje om å gifte deg i utlandet?Manta Reiser har lang erfaring i både å sende brudepar på sin livs drømmereise og å arrangere vellykkede vielser. Vi i Manta Reiser selger kun hoteller og reisemål vi personlig har et godt kjennskap til, og vi føler et sterkt ansvar for at nettopp din reise skal bli slik som forventet og et minne for livet!
Read more

VISSTE DU AT

5,8, verdens største undervannsrestaurant ligger på Maldivene? På øya Hurawalhi kan du sitte 5,8 meter under havoverflaten, nyte restaurantens 180° utsikt ut over det indiske havs fantastiske undervannsliv mens du nipper til champagneglasset og prøver restaurantens utsøkte lunsj- eller middagsretter. Om du bor på en av naboøyene, er du velkommen til lunsj eller middag. Det anbefales å reservere bord før avreise.
Read more

Maldivene

Reiser dere flere sammen har hotelløya Kanuhura på Maldivene flere villaer med 2 og 3 soverom. Passer perfekt både for familier og andre som reiser flere sammen. Hotellet har også utmerket seg kulinarisk, for sin høye servicegrad samt for sine lekre overnattingsmuligheter. NÅ har vi 40% rabatt på dette hotellet!

Ta med familien på drømmeferie!

Maldivene, Mauritius og Seychellene er svært barne- og familievennlige reisemål, så hvorfor ikke legge ferien til et av disse drømmereisemålene? Vi hjelper dere gjerne med å finne rett hotell som passer din families kriterier.

Følg oss på facebook!

Her er det fritt frem å dele erfaringer med andre kunder og venner av Manta, stille oss spørsmål, se våre ferske nyheter og våre gode reisetilbud. Følg oss på facebook ved å klikke på
Read more

Sør-Afrika

Safari, Rovos Rail, Golf ferie, Cape Town, Vindistriktet, Garden Route? Vi skreddersyr Din drømmereise til Sør-Afrika!

Qatar 

Omringet av vann på tre sider er Qatar et relativt  lite land på den østlige siden av den Arabiske halvøy. Det er kun 240 kilometer fra nord til sør og 160 kilometer fra øst til vest. I sør grenser landet mot Saudi-Arabia, som er Qatars eneste naboland.  

Historie 
Qatar har en rik og spennende histore. Det er funnet bevis på at mennesker har bodd på denne halvøyen så langt tilbake som 4000 år før Kristus. Men først og fremst startet den moderne historien i Qatar på 1700-tallet, da den dominerende Al-Thani familien begynte å herske i landet. Fiske og perleindustri var dominerende næringskilder for befolkningen. Landet bygde seg opp sterke relasjoner til både Storbritania og Tyrkia, men dette ble et problem under første verdenskrig da disse to landene stod på hver sin side av frontene. Qatar valgte å signere en avtale med Storbritania i 1916 hvor de lovet å ikke samarbeide med andre land uten Storbritania's samtykke.

Etter noen magre år og kollapsen av perlemarkedet i 1930 inviterte Qatar oljeutbyggere til landet for å finne det sorte gull. I 1939 fant man det først oljefeltet og selv om det ikke var så store forekomster ble det en enorm velferdsøkning for Qatar's lille befolkning. Mye av pengene gikk til å modernisere landet, men på 1950-tallet kunne man se de første tegn på at Emirene hadde godt med penger. Politikk var ikke så viktig lenger og man brukte tiden mer og mer på falkeoppdrett, jetset og dyre biler. I 1971 ble Qatar selvstendige etter at britene trakk seg ut av landet. Landet fikk en flying start da oljekrisen kom i 1974 og oljeprisene steg til værs. I dag er Qatar en av verdens rikeste land per innbygger, hovedsaklig på grunn av gassforekomster og oljeproduksjon. 

Landet har fortsatt sterke bånd til Storbritania, men samarbeider også med USA og Israel. Det har aldri vært store demostrasjoner og ønske om demokratisering av landet, men i juni 2004 ble det opprettet et parlament hvor 2/3 deler av representantene ble valgt av folket. Kvinner kan også stemme i valgene, men ingen kvinner er å finne i parlamentet. Presse har også ganske liberale forhold, men spesielt dekking av kongefamilien har sine restriksjoner. Islam er den totalt dominerende religionen i landet og arabisk er det offisielle språket. Qatar har likevel en litt mer liberal tolkning av religionen enn f.eks Saudi-Aravbia da alkohol blir servert på hotellene og kvinner kan kjøre biler. Engelsk er også et vmye brukt språk i Qatar. 

Doha
Doha er hovedstaden i Qatar og er også sentrum for den største turisttrafikken. Mange stopper i Qatar for noen dager på vei til for eksempel Maldivene eller Seychellene. Doha kan tilby det største shoppingsenteret (City Centre) i Gulfen og er derfor perfekt for de shopping-glade. I tillegg kan Doha tilby spennende restauranter hvor fisk er en viktig ingrediens og lokal mat står i sterk fokus. De ulike hotellene tilbyr både europeisk og sør-amerikansk mat. Når du er i Qatar kan vi anbefale ørkensafari, dhow elvecruise, Doha Golf Club, et besøk hos en falkeoppdretter samt et besøk på kamelmarkedet. 

Befolkningen 
Det bor ca 800 000 mennesker i Qatar. Arabisk er det offisielle språket, men det er enkelt å gjøre seg forstått på engelsk.

Ramadan 
Qatar er et muslimsk land, og som turist bør du vise hensyn til dette. Ramadan vil være fra 28. juni - 27. juli 2014 og fra 18. juni - 17. juli i 2015.

Under ramadan har ikke muslimer lov til å drikke, spise eller røyke mellom soloppgang og solnedgang. De fleste restauranter, med unntak av hotellenes restauranter, holder derfor stengt på dagtid. Det vil ikke være mulig å kjøpe alkohol på dagtid, heller ikke for ikke-muslimer. Etter solnedgang åpner restaurantene og men alkohol vil heller ikke da bli servert. Hotellene vil derimot ha alkoholservering på kveldstid.

Visum
Norske borgere må kjøpe turistvisum ved ankomst. Dette koster ca USD 27 (kan betales med kreditkort). Pass må være gyldig i minst 6 mpneder etter hjemkomst. 

Valuta
Den lokale valutaen heter Qatari Riyal (1 QR = 1.80 NOK) 
Det er flere minibanker i Doha, og utbredt bruk av kreditkort som Visa og Mastercard.

Klima
 Qatar har stort sett fint vær hele året. Beste tiden å reise er i perioden november – mars da gjennomsnittstemperaturen er i overkant av 30 grader på dagen. På natten faller gradene fort og 10 grader er ingen uvanlig temperatur i denne perioden. Resten av året kan temperaturen stige til godt over 40 grader og spesielt i våre høstmåneder kan det forekomme ganske kraftige sandstormer. 

Inrastruktur 
Å reise rundt i Qatar er intet problem. Veinettet er godt utbygd og det er ingen problemer å leie seg en bil. Du kan for eksempel leie en 4 wheel driver og utforske de enorme ørkenområdenene. de fleste velger likevel å gjøre dette gjennom en reisearrangør som sørger for bil, guide og forsyninger. Taxi er lett å få tak i og er relativt rimelig. 

Postboks 251
1319 Bekkestua
Bærumsveien 205-207, 2. etg.
Telefon: 67 58 29 50
Fax: 67 58 38 87
Nødnummer: 932 32 130
Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet
Travelmarket Interactive