DRØMMER DU OM

å bo i en villa på påler ute i vannet? Da er MALDIVENE riktig destinasjon!
Read more

BRYLLUPSREISE

Drømmer du kanskje om å gifte deg i utlandet?Manta Reiser har lang erfaring i både å sende brudepar på sin livs drømmereise og å arrangere vellykkede vielser. Vi i Manta Reiser selger kun hoteller og reisemål vi personlig har et godt kjennskap til, og vi føler et sterkt ansvar for at nettopp din reise skal bli slik som forventet og et minne for livet!
Read more

VISSTE DU AT

5,8, verdens største undervannsrestaurant ligger på Maldivene? På øya Hurawalhi kan du sitte 5,8 meter under havoverflaten, nyte restaurantens 180° utsikt ut over det indiske havs fantastiske undervannsliv mens du nipper til champagneglasset og prøver restaurantens utsøkte lunsj- eller middagsretter. Om du bor på en av naboøyene, er du velkommen til lunsj eller middag. Det anbefales å reservere bord før avreise.
Read more

Maldivene

Reiser dere flere sammen har hotelløya Kanuhura på Maldivene flere villaer med 2 og 3 soverom. Passer perfekt både for familier og andre som reiser flere sammen. Hotellet har også utmerket seg kulinarisk, for sin høye servicegrad samt for sine lekre overnattingsmuligheter. NÅ har vi 40% rabatt på dette hotellet!

Ta med familien på drømmeferie!

Maldivene, Mauritius og Seychellene er svært barne- og familievennlige reisemål, så hvorfor ikke legge ferien til et av disse drømmereisemålene? Vi hjelper dere gjerne med å finne rett hotell som passer din families kriterier.

Følg oss på facebook!

Her er det fritt frem å dele erfaringer med andre kunder og venner av Manta, stille oss spørsmål, se våre ferske nyheter og våre gode reisetilbud. Følg oss på facebook ved å klikke på
Read more

Sør-Afrika

Safari, Rovos Rail, Golf ferie, Cape Town, Vindistriktet, Garden Route? Vi skreddersyr Din drømmereise til Sør-Afrika!

Zanzibar 

Zanzibar tilhører Tanzania og er en praktfull øy som ligger rett nordøst for den kjente kystbyen Dar es Salaam, på østkysten av Afrika. Øya har i flere tiår vært veldig populært for backpackere og det har gjort at utvalget av gode overnattingssteder har vært liten. Men i de senere årene har det blitt bygget flere gode hoteller i 4- og 5-stjernersklassen. Zanzibar kan derfor i dag tilby topp fasiliteter, som for eksempel på Breezes Beach Club & Spa, Blue Bay Beach Resort & Spa og Baraza Zanzibar.

Stone Town er selve hjertet av Zanzibar. Byen er på UNESCO sin verdensarv liste og vel verdt et besøk. Her kan du besøke bymarkedet, den gamle Anglikanske kirken eller Livingstone House som gir et innblikk i Zanzibar sin historie. For historien er ikke bare hyggelig når det gjelder Zanzibar. Øya var i mange år selve sentrum for slavehandelen i Afrika og det bærer Stone Town preg av den dag i dag. Du bør absolutt få med deg de grufulle slavecellene som befinner seg i sentrum av byen. Stone Town ligger for øvrig rett ved flyplassen så et godt tips er å avslutte (eller starte) Zanzibar oppholdet med 1 natt i byen. Strandhotellene ligger et godt stykke utenfor Stone Town så det kan være litt slitsomt å reise inn til byen for kun en dagstur. 

Foruten Stone Town er Zanzibar selvfølgelig kjent for krydderplantasjene. Mange av de kjente krydder som vi bruker i kjøkkenet i dag kommer fra Zanzibar. Du bør derfor bli med på en krydderutflukt hvor du lærer om de ulike plantene og hvordan de produseres. 

Eller så er det jo strendene og livet ute i vannet som lokker aller mest med Zanzibar. Alle hotellene vi bruker har topp 5-stjerners PATA dykkersentre og muligheten for å leie både dykkerutstyr og snorkelutstyr. Sunset Cruise og Big Game Fishing er også populært. 

Befolkningen
Zanzibar har ca 800.000 innbyggere og tettest befolket er Zanzibar By med 100.000 innbyggere. 
det lokale språket på Zanzibar er swahili (lokalt kalt kiswahili), som også er det lokale språket i store deler av Øst-Afrika. Du gjør deg lett forstått med engelsk på hotellene og turistattraksjonene på øya.  

Ramadan
På Zanzibar er islam hovedreligionen, og ramadan vil være fra 1. - 30.august 2011. 
Under ramadan har ikke muslimer lov til å drikke, spise eller røyke mellom soloppgang og solnedgang. De fleste restauranter, med unntak av hotellenes restauranter, holder derfor stengt på dagtid. Det vil ikke være mulig å kjøpe alkohol på dagtid, heller ikke for ikke-muslimer. Etter solnedgang åpner restaurantene og men alkohol vil heller ikke da bli servert. Hotellene vil derimot ha alkoholservering på kveldstid.

Klima
Zanzibar har et tropisk klima. Temperaturen ligger mellom +25 og +35 grader mesteparten av året. Det kan komme noen regnskyll i perioden mars - mai og i perioden november - desember.  

Valuta
Den lokale valutaen er Tanzania Shilling. USD er også utbredt som betalingsmiddel både i små landsbyer og i Stone Town. det finnes få minibanker i Tanzania, men alle hotellene tar kreditkort som Visa og Mastercard. 

Visum
Norske borgere trenger gyldig pass (minimum 6 mnd etter hjemkomst) og visum for å reise til Zanzibar. Turistvisum som koster ca USD 50 kan kjøpes på flyplassen og må betales kontant. Husk å sjekke prisendringer rett før avreise!

Safari og Zanzibar
Mange av våre kunder har ønske om å kombinere safari i Kenya eller Tanzania med et strandopphold på Zanzibar. Dette lar seg lett gjøre siden det går flere fly daglig Nairobi - Zanzibar eller Arusha - Zanzibar.
Mest populært er det å ta safari først (4 – 6 dager) og deretter fly til Zanzibar for et strandopphold på 7 – 10 dager. Vær klar over at det kan være en god ide å avslutte med en natt i Nairobi eller Arusha før du flyr ut til Zanzibar. Mange av flyene går ut tidlig på morgenen og du rekker ikke å komme tilbake fra safari før siste fly har gått. Det er også behagelig å slappe litt av etter en slitsom, dog fantastisk, safaritur i nasjonalparkene. Da får du også muligheten til å se det majestetiske fjellet Kilimanjaro i fullt dagslys. Flyene passerer dette fjellet på veien til Zanzibar og er verdt turen alene. 

Slik flyr du til Zanzibar
Postboks 251
1319 Bekkestua
Bærumsveien 205-207, 2. etg.
Telefon: 67 58 29 50
Fax: 67 58 38 87
Nødnummer: 932 32 130
Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet
Travelmarket Interactive