DRØMMER DU OM

å bo i en villa på påler ute i vannet? Da er MALDIVENE riktig destinasjon!
Read more

BRYLLUPSREISE

Drømmer du kanskje om å gifte deg i utlandet?Manta Reiser har lang erfaring i både å sende brudepar på sin livs drømmereise og å arrangere vellykkede vielser. Vi i Manta Reiser selger kun hoteller og reisemål vi personlig har et godt kjennskap til, og vi føler et sterkt ansvar for at nettopp din reise skal bli slik som forventet og et minne for livet!
Read more

VISSTE DU AT

5,8, verdens største undervannsrestaurant ligger på Maldivene? På øya Hurawalhi kan du sitte 5,8 meter under havoverflaten, nyte restaurantens 180° utsikt ut over det indiske havs fantastiske undervannsliv mens du nipper til champagneglasset og prøver restaurantens utsøkte lunsj- eller middagsretter. Om du bor på en av naboøyene, er du velkommen til lunsj eller middag. Det anbefales å reservere bord før avreise.
Read more

Maldivene

Reiser dere flere sammen har hotelløya Kanuhura på Maldivene flere villaer med 2 og 3 soverom. Passer perfekt både for familier og andre som reiser flere sammen. Hotellet har også utmerket seg kulinarisk, for sin høye servicegrad samt for sine lekre overnattingsmuligheter. NÅ har vi 40% rabatt på dette hotellet!

Ta med familien på drømmeferie!

Maldivene, Mauritius og Seychellene er svært barne- og familievennlige reisemål, så hvorfor ikke legge ferien til et av disse drømmereisemålene? Vi hjelper dere gjerne med å finne rett hotell som passer din families kriterier.

Følg oss på facebook!

Her er det fritt frem å dele erfaringer med andre kunder og venner av Manta, stille oss spørsmål, se våre ferske nyheter og våre gode reisetilbud. Følg oss på facebook ved å klikke på
Read more

Sør-Afrika

Safari, Rovos Rail, Golf ferie, Cape Town, Vindistriktet, Garden Route? Vi skreddersyr Din drømmereise til Sør-Afrika!

Maldivene 

 

Manta Reiser har spesialisert seg på reiser til Maldivene: et tropisk paradis med hvite strender, turkise laguner, krystallklart vann og fargerike fisker. 


Maldivene ble kalt ''det indiske havs blomst'' av Marco Polo, og er ganske riktig en perle av en øygruppe som ligger midt i det Indiske Hav. Øygruppene strekker seg 820 kilometer fra nord til sør, 120 km fra øst til vest, og rommer 26 forskjellige atoller med totalt 1190 øyer. Kun 202 er bebodd, mens i overkant av 100 øyer har blitt utbygd til hotellresorter. 

 Video fra et av våre bestselgende hoteller på Maldivene


Maldivene er et tropisk paradis med gnistrende hvite strender og turkise laguner, klart og varmt vann samt korallrev der det vrimler med fargesprakende fisker i alle fasonger. Øyene er omringet av grunne og krystallklare laguner. Korallrevene ved disse lagunene gir turistene en av de mest utrolige opplevelsene av undersjøisk liv. Med et folketall på 370.000 (2007) er det masse plass og nesten tusen ubebodde øyer. Engelsk er naturlig del av språket for maldivere.


Hvor kan du bo på Maldivene? 

Våre gjester blir møtt på flyplassen og vi har et stort og variert utvalg av husvære for våre gjester. I overkant av 100 øyer fungerer som resorter, men du kan også leie yachter eller yacht-dhonis, et spesielt ombygd maldivisk fartøy. En hotelløy er en verden for seg selv. Bygd på ubebodde øyer og kun plass til et begrenset antall gjester. De uberørte hvite strendene er perfekt for avslapping og gir en sunn brunfarge under den maldiviske solen. De karakteristiske kokospalmene kroner over frodige grønne planter og hardføre planter som tåler saltet langs strandkanten. Innenfor strandkanten ligger hotellet, plassert med tanke på mest mulig privatliv. Rommene består av små og store kvadratiske villaer eller bungalower som tilbyr alle fasiliteter. 

I tillegg til safaribåter og hotelløyer er det også noen få hoteller og gjestgiverier i Male og på andre lokale øyer. 
 
De fleste resortøyene har minst to restauranter. Lokale, så vel som kontinentale retter er tilgjengelige, i tillegg til de mer eksotiske buffetene og grillmaten. Flere av hotellene har både overnatting, frokost, lunsj og middag inkludert i romprisen. 

Om kvelden, når de fleste kanskje vil velge å nippe til vinen under stjernene, er det likevel ikke for mye tid til å glemme sjøen. Naturlig nok dreier de fleste aktivitetene seg om vannet. Utstyr til vannsport kan leies på alle hoteller. Det finnes alltid et fullt utstyrt dykke- og vannsportssenter. Det er så mange aktiviteter på hver hotelløy at det blir som en verden for seg selv. Utstyr for sport som tennis, fotball, volleyball og innendørsspill slik som biljard, bordtennis, sjakk eller dart er også vanlig å få bruke uten å betale for det. De som vil slappe av, kan være på stranden, sitte i solen eller under den svale skyggen av den tropiske vegetasjonen. Nyt synet av omgivelsene eller se solen gå ned blant de grønne øyene som så vidt stikker opp av havet. Strendene er fredfulle og aldri fulle av folk. Alle hotelløyene er som tatt rett ut av boken om Robinson Crusoe, men har moderne bekvemmeligheter diskret gjemt. Bare noen få andre steder kan man få så mye glede ved å gjøre ingenting. 
 
Transport ut til øyene er intet problem. Våre gjester blir møtt på flyplassen og deretter fraktet med båt eller sjøfly til hotellet. Transport og kommunikasjonstjenester for turistene har god standard. Det er ingen vanlig transport mellom øyene på Maldivene, men noen øyer tilbyr privat dhonitransport til nærliggende øyer. Nettet av båter består  av lokale dhoni eller bathenibåter. Disse båtene kjører gjennomsnittlig med en fart på omkring 15 km/t. 

Flyselskapet, Air Maldives, flyr i rute mellom de nasjonale flyplassene på Hanimaadhoo, Kadhdhoo, Kaadedhdhoo og Gan. Når mørket senker seg over Maldivene kan bare øyene som ligger i nærheten av flyplassen bli betjent. Ved transport med sjøfly må du betale tilleggsavgift hvis bagasjen veier mer enn 20 kilo per person.                                                

Klikk her for aktuelle tilbud til Maldivene

Visum
Nesten alle som besøker Maldivene kommer med fly til Malé som er hovedstaden. Alle besøkende må ha pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Du får da et 30-dagers turistvisum stemplet inn i passet. 

Klimaet på Maldivene
Maldivene har et subtropisk klima. Temperaturen er nesten lik året rundt (+29 - +32 grader), derfor egner Maldivene seg som feriested hele året. Luftfuktigheten er i gjennomsnitt ca. 80 %. Du vil alltid ha en sval bris ute på hotelløyene.


Utflukter på Maldivene
En viktig del av opplevelsen en turist får på Maldivene, får du når du deltar på en av de mange utfluktene. Å besøke en maldivisk fiskerlandsby eller å ta en tur til hovedstaden Male. Det finnes andre utflukter å ta del i, f.eks dykke eller seilsafarier, for ikke å snakke om å fiske, når solen står opp eller går ned. Du kan ta turen til ubebodde øyer eller se de mange vakre blåfargene som Maldivene består av fra luften.

  
Et besøk i hovedstaden Male
Malé er det kommersielle senteret på Maldivene. Byen er også sete for regjeringen og har mange viktige historiske og religiøse landemerker. Med et areal på bare litt over 1,77 kvadratkilometer, rommer byen over 75 000 innbyggere, og er den største og mest folkerike øya på Maldivene. Den store Moskeen i Malé, ”Masjid-al-Sultan-Mohammed Thakurufaanu-al-A”z”am er den største moskeen på Maldivene. Den inneholder det religiøse senteret. Denne store moskeen med sin oppsiktsvekkende gyldne kuppel preger Malé, særlig fra luften. Den kan romme nesten 5000 mennesker på en gang. Dette gir besøkende et glimt av fortiden. Kunstverkene i moskeen er uvurderlige. Andre viktige steder i Malé er gravene til de legendariske helgenene, Presidentpalasset og det nasjonale museet gir et innblikk bakover i tiden. På det fargerike frukt-og grønnsaksmarkedet handler øyboere fra de ytre atollene med byen. Det store fiskemarkedet er alltid underlig rent, helt til fiskerene begynner å komme med fangsten utpå ettermiddagen. Fiskerne har gjort sløyingen og vaskingen av fisken til en kunst. Det er renslig og god gammel tradisjon, som tiltrekker seg mye oppmerksomhet fra turister. Det gir et glimt inn i livet til maldiviske fiskere.

Skal du ut og shoppe, er Malé den beste plassen å gå. Lokale og importerte suvenirer og elektroniske varer kan kjøpes for svært konkurransedyktige priser i forhold til Europa. Det er minimalt eller ingen moms på varer du kjøper på Maldivene. Det er bare fem minutter å gå til butikkene, og det er alltid best å se gjennom noen butikker før du bestemmer deg for hva du vil kjøpe. Momsfrie butikker på flyplassen tilbyr elektroniske gjenstander med høy standard som hi-fi stereoer og kameraer, klokker, tobakk og kosmetikk. Den maldiviske valutaen er rufiyaa, og kommer i sedler på 2, 5, 10, 20, 50, 100 og 500. US Dollar og Euro kan byttes til lokale penger i bankene, på turisthotelløyer og i større forretninger. Betalinger på hotellene kan gjøres i de fleste valutaer om du betaler kontant, men de fleste betaler med kredittkort. De mest brukte kredittkortene er American Express, Visa, Diners Club, Mastercard eller Eurocard.

Dykking på Maldivene
Langs ekvator midt i det enorme indiske hav ligger Maldivene som en drøm som har gått i oppfyllelse for mang en dykkerentusiast. Denne samlingen med tropiske øyer er en av de siste urørte stedene på jorden. Utforsk det maldiviske spekteret av blå nyanser og treng ned til de vakre korallene og fiskene som lever der nede. Du kan også ta et lite cruise eller bruke tiden til å fiske. Eller begge deler. Det mest utrolige livet finner du under vannet. Med regnbuefargede tropiske fisker i stim langs korallene som hele Maldivene hviler på. Skilpadder, skjell og fantastiske undervannsvekster utfyller hverandre og skaper en stille og fortryllende verden.

 Maldivene har et av verdens minst utnyttede undervannsmiljø. Det er rangert til en av de beste stedene for dykking på hele kloden. I det naturlige korallandskapet til de maldiviske atollene fins det daler, platåer, bakker og huler som det er mildt sagt spennende å utforske for            Spennende undevannsliv på Maldivene 
dykkerne. De psykedeliske fargene fengsler deg straks. 
Det klare vannet kan gjøre at du kan se opptil 60 meter, men vanligvis rundt 30 meter. Om du virkelig vil gå inn for å dykke, kan du gå på dykkeskole. Det tar en uke og du må ha 9 dykk og teori-timer. Da får du et PADI Open Water Diver certificate. Noen skoler krever en viss fysisk form. Alle dykkerskoler på Maldivene må følge internasjonale standarder for trygghet under dykking. Det er derfor dykkere som dykker med oksygen i åpent vann må ha svømmeføtter, maske, snorkel, oksygentank, vekter, og sikkerhets luft. Alt dette utstyret leies ut av dykkerskolene.

Fisking
Ettersom arealet som utgjør Maldivene består av 99% vann, så er det ingen overraskelse at det er gode fiskefelt her. Noen av de beste i hele verden ligger nettopp her. Det er over 1000 forskjellige sorter, og noen av disse er helt unike for Maldivene, slik som for eksempel klovnefisken. Metodene man bruker når man fisker på Maldivene varierer etter fiskeart, og når på dagen fiskingen skal foregå. Det mest populære blant turister er nattfiske. Da fisker du etter blant annet barracuda. Fangsten blir ofte tilberedt på stranda som en flott grillmiddag. Morgenfiske er også populært. Turene starter tidlig og du drar ut med en dhoni for å fiske, enten utenfor eller innenfor revet som utgjør atollgrensen. På disse tidlige fisketurene fisker man etter tunfisk og mange andre småfisker. Har du lyst til å fiske etter storfisken, kan du låne en dhoni eller en moderne motorbåt med mer vestlig utstyr. Maldivene har strenge regler når det gjelder fiske i deres farvann. Du har ikke lov til å bruke harpun eller jakte på pattedyr som hvaler, delfiner eller store fisker som hvalhaien. 

Cruise på Maldivene
Å cruise mellom øyene kan være et spennende alternativ til å late seg på strendene. Yachter og yacht-dhonis båter leies ut. De kan romme mellom åtte og tyve passasjerer og hver tur varer mellom 7 og 15 dager. De største båtene har kvalifiserte dykkerinstruktører ombord. Du kan spise den gode, men enkle maten som mannskapet har laget, eller du kan stanse på en hotelløy for et skikkelig måltid eller en drink. På et cruise kan det være en vakker opplevelse å spise under den klare himmelen. Siden ekvator går gjennom Maldivene, er det perfekt for en amatørastronom. På Maldivene er det ikke uvanlig at en flokk delfiner svømmer rundt og leker langs båten din, eller du kan se hundrevis av flygefisk lette i det båten kjører forbi. Når du reiser rundt kan du velge mellom en mengde       Dykkercruise på Maldivene
aktiviteter som dykking, seiling, bading og fisking. 
Mannskapet er som regel flinke til å lage mat. Kokken om bord kan lage delikate retter av tunfisk, sammen med fargerike salater av ferske grønnsaker og tropiske frukter. Du kan ligge og slappe av på dekk, mens du hører den rytmiske dunkingen av bølger mot skroget. Maldivene gir deg full frihet til å gjøre hva du vil og hvordan, så lenge du er glad i vann og sol er dette den perfekte plassen for deg .


Postboks 251
1319 Bekkestua
Bærumsveien 205-207, 2. etg.
Telefon: 67 58 29 50
Fax: 67 58 38 87
Nødnummer: 932 32 130
Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet
Travelmarket Interactive