DRØMMER DU OM

å bo i en villa på påler ute i vannet? Da er MALDIVENE riktig destinasjon!
Read more

BRYLLUPSREISE

Drømmer du kanskje om å gifte deg i utlandet?Manta Reiser har lang erfaring i både å sende brudepar på sin livs drømmereise og å arrangere vellykkede vielser. Vi i Manta Reiser selger kun hoteller og reisemål vi personlig har et godt kjennskap til, og vi føler et sterkt ansvar for at nettopp din reise skal bli slik som forventet og et minne for livet!
Read more

VISSTE DU AT

5,8, verdens største undervannsrestaurant ligger på Maldivene? På øya Hurawalhi kan du sitte 5,8 meter under havoverflaten, nyte restaurantens 180° utsikt ut over det indiske havs fantastiske undervannsliv mens du nipper til champagneglasset og prøver restaurantens utsøkte lunsj- eller middagsretter. Om du bor på en av naboøyene, er du velkommen til lunsj eller middag. Det anbefales å reservere bord før avreise.
Read more

Maldivene

Reiser dere flere sammen har hotelløya Kanuhura på Maldivene flere villaer med 2 og 3 soverom. Passer perfekt både for familier og andre som reiser flere sammen. Hotellet har også utmerket seg kulinarisk, for sin høye servicegrad samt for sine lekre overnattingsmuligheter. NÅ har vi 40% rabatt på dette hotellet!

Ta med familien på drømmeferie!

Maldivene, Mauritius og Seychellene er svært barne- og familievennlige reisemål, så hvorfor ikke legge ferien til et av disse drømmereisemålene? Vi hjelper dere gjerne med å finne rett hotell som passer din families kriterier.

Følg oss på facebook!

Her er det fritt frem å dele erfaringer med andre kunder og venner av Manta, stille oss spørsmål, se våre ferske nyheter og våre gode reisetilbud. Følg oss på facebook ved å klikke på
Read more

Sør-Afrika

Safari, Rovos Rail, Golf ferie, Cape Town, Vindistriktet, Garden Route? Vi skreddersyr Din drømmereise til Sør-Afrika!

Mauritius 

Mauritius ligger i det indiske hav 800 kilometer øst for Madagaskar. Denne øya er 60 km lang og 40 km bred, og her lever mennesker side om side i samarbeid og harmoni til tross for ulik rase og religion. Hinduisme er religionen man ser mest spor av med sine fargesprakende hindutempler spredt over hele øya. Hovednæringen på Mauritius er sukker. Men en fornuftig utvikling av reiselivet, der man har satset på kvalitet foran kvantitet, har gjort at turismen har fått et sterk fotfeste i økonomien.

Det er først og fremst befolkningen som gjør Mauritius til noe helt spesielt, og som er grunnen til at europeere søker tilbake til dette ferieparadiset år etter år. Her finner man ikke bare den servicen man naturlig forventer seg, men ekte omsorg og omtanke. Det kreolske kjøkken byr mat-elskere på en herlig blanding av indisk, fransk og afrikansk mattradisjon. En særdeles vellykket og spennende mix vil de fleste si. 
Historie
Mauritius er selvstendig republikk etter å ha vært under kolonistyre fra Holland, Frankrike og senest England. Mauritius ble først besøkt i 1520 av portugisiske handelsmenn som var på reise til øst-India for å handle. De gikk i land for å hente ferskt vann og kanskje få seg et måltid på land. Men de reiste igjen og nesten 100 år senere kom en liten koloni med nederlendere. De hadde med seg slaver fra Afrika, og kom fra kolonien på Kapp det Gode Håp. Det gikk ikke så bra med disse nederlenderne. De ble angrepet av pirater, det herjet sykloner og slavene rømte. Så i 1710 forsvant nederlenderne og fem år senere tok franskmennene over. De omdøpte øya til Isle de France, og satte i gang arbeidet med å gjøre øya til den rike kolonien den en gang skulle bli.

Helt siden 1770 årene har øya på mange måter vært et moderne fleretnisk samfunn. En blanding av europeere, afrikanere, mulatter og indere som kom til Mauritius som kjøpmenn. Engelskmennene hadde tatt kontroll over India, og de følte at de måtte besette Mauritius også. Det var ingen vanskelig krig, selv om franskmennene vant et viktig slag ved Grand Port i august 1810. I 1834 ble slaveriet opphevet. De fleste slavene sluttet å jobbe på plantasjene, enten fordi de ble jaget eller fordi de flyttet frivillig. 

Mauritius var nå britisk og det var stort behov for arbeidskraft. Tusenvis av indere ble lokket til Mauritius. Det var formelt sett en frivillig arbeidsutvandring, men mange har i etterkant sett på det som en ny type slaveri. Plantasjene laget for det meste sukkerrør og andre matvarer. Det skulle vise seg at senere ville dyrkingen av sukkerrør ta helt over til det nesten var det eneste som ble dyrket der. Et bystyre ble innsatt i Port Louis i 1840 og det gjorde at øya fikk et tilfredsstillende demokratisk styre allerede på 1800 tallet.

Dette rådets retningslinjer forble mer eller mindre identisk helt frem til midten av 1900-tallet. Hittil hadde viktige samfunnsklasser blitt nektet stemmerett. Samtidig hadde mange kinesiske kjøpmenn ankommet den vakre øya, og slått seg ned. I dag er den tett befolkede øya et dynamisk samfunn i rask forandring. I årene før 1968 hadde gjentatte valg vist at flesteparten av innbyggerne på Mauritius har stemt på uavhengighet. London innvilget dette i 1968.

Mauritius nå
I 1992 ble landet republikk og dermed helt uavhengig av Storbritannia. Nå er Mauritius en blomstrende stat midt i det indiske hav. Fremdeles er sukkerrør den viktigste eksportartikkelen, og svært mye av økonomien avhenger av prisen på denne ene varen. Men i de senere år har Mauritius satset hardt på turismen og det har hatt en positiv virkning på økonomien. Mauritius har vært og er fortsatt ett trendy reisemål blant mange reisende. Landet byr på flotte hoteller, hvite strender, vakker natur og masse sol. I motsetning til Maldivene er Mauritius en forholdsvis stor øy med noen småøyer som ligger rundt. Det bor nå litt over 1 million mennesker i landet. Den største byen, Port Louis har 160 000 innbyggere. 

Service er svært høyt prioritert blant de ansatte på hotellene. De fleste har gått mange år på skole for å lære seg serviceyrket. Det flotte med Mauritius er at servicen er utrolig bra uten at den blir for formell. Menneskene er veldig hyggelig og mye mer sosiale enn mange av oss nordboer. De kan sitte i mange timer å prate med hverandre, og de går mye mer på besøk.

Geografisk er Mauritius en utrolig spennende blanding av lave, men bratte fjell, gnistrende hvite strender og frodig natur. Utenfor øya ligger det et korallrev som hindrer stormene om sommeren å volde for mye skade. Øya er av vulkansk opprinnelse. I nord er det sletteland, mens i sør er de mer fjell. Mauritius er en utrolig øy som er vel verdt et besøk, med temperatur gjennomsnittlig på 27°C, mer eller mindre perfekt for oss nordmenn. 

Klima
Mauritius er en helårsdestinasjon.
I perioden mai - november er det varmt og behagelig på dagtid, men noe kjøligere på kvelden. Ta med jakke. Lite regn. I juli / august ligger temperaturen mellom +20 - +25 grader. 
Oktober/November er høysesong på Mauritius med varm temperatur og lite regn.
I perioden desember - mars ligger temperaturen på ca +30 grader og det er fuktig, med korte tropiske regnskurer. Sykloner kan forekomme i januar og februar. 
Kortere regnskurer må du derimot påberegne hele året. 

Valuta
Den lokale valutaen på Mauritius er Mauritius Rupee. USD / Euro samt de fleste kredittkort er også utbredte betalingmiddel.

Visum 
Norske borgere får turistvisum stemplet inn i passet ved ankomst. Pass må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. 

Kontakt oss
Postboks 251
1319 Bekkestua
Bærumsveien 205-207, 2. etg.
Telefon: 67 58 29 50
Fax: 67 58 38 87
Nødnummer: 932 32 130
Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet
Travelmarket Interactive