DRØMMER DU OM

å bo i en villa på påler ute i vannet? Da er MALDIVENE riktig destinasjon!
Read more

BRYLLUPSREISE

Drømmer du kanskje om å gifte deg i utlandet?Manta Reiser har lang erfaring i både å sende brudepar på sin livs drømmereise og å arrangere vellykkede vielser. Vi i Manta Reiser selger kun hoteller og reisemål vi personlig har et godt kjennskap til, og vi føler et sterkt ansvar for at nettopp din reise skal bli slik som forventet og et minne for livet!
Read more

VISSTE DU AT

5,8, verdens største undervannsrestaurant ligger på Maldivene? På øya Hurawalhi kan du sitte 5,8 meter under havoverflaten, nyte restaurantens 180° utsikt ut over det indiske havs fantastiske undervannsliv mens du nipper til champagneglasset og prøver restaurantens utsøkte lunsj- eller middagsretter. Om du bor på en av naboøyene, er du velkommen til lunsj eller middag. Det anbefales å reservere bord før avreise.
Read more

Maldivene

Reiser dere flere sammen har hotelløya Kanuhura på Maldivene flere villaer med 2 og 3 soverom. Passer perfekt både for familier og andre som reiser flere sammen. Hotellet har også utmerket seg kulinarisk, for sin høye servicegrad samt for sine lekre overnattingsmuligheter. NÅ har vi 40% rabatt på dette hotellet!

Ta med familien på drømmeferie!

Maldivene, Mauritius og Seychellene er svært barne- og familievennlige reisemål, så hvorfor ikke legge ferien til et av disse drømmereisemålene? Vi hjelper dere gjerne med å finne rett hotell som passer din families kriterier.

Følg oss på facebook!

Her er det fritt frem å dele erfaringer med andre kunder og venner av Manta, stille oss spørsmål, se våre ferske nyheter og våre gode reisetilbud. Følg oss på facebook ved å klikke på
Read more

Sør-Afrika

Safari, Rovos Rail, Golf ferie, Cape Town, Vindistriktet, Garden Route? Vi skreddersyr Din drømmereise til Sør-Afrika!

Mosambik 

Mosambik er et realtivt uoppdaget reisemål som ligger på sør-østkysten av Afrika. Landet grenser til Sør-Afrika i sør, Tanzania i nord og Malawi, Zambia, Zimbabwe og Swaziland i vest. Mosambiks 1000 km lange kyst grenser til det indiske hav og og er en perle for dykkere, fiskere og strandelskere.

Historie
Allerene på 800 - 900-tallet ble mosambiks kyst trukket inn i den arabiskdominerte handelen over det indiske hav, hvor gull, elfenbein og slaver var de vikstigste handelsvarene. På begynnelsen av 1500-tallet kom portugiserne til Mosambik, og etablerte gradvis kontroll over landet. Ved å opprette handelstasjoner langs kysten og langs Zambezi-floden i innlandet, fikk portugiserne først og fremst fikk kontroll over gull- og slavehandelen. 

På 1950-tallet begynte flere av de andre europeiske landene å gi uavhengighet til sine kolonier, men Portugal var ikke interessert i dette. Det ble i stedet igangsatt en folkevandring fra Portugal til Mosambik, hvor portugiserne ble sysselsatt i de fleste sektorer og dermed reduserte muligheten til de afrikanske innbyggerne å ta utdanning og skaffe seg arbeid. Dette bidro til en økende motsetning mellom portugiserne og afrikanerne, til ekstra motstand mot kolonistyret og et sterkt ønske om uavhengighet fra Portugal. Men ettersom Portugal ikke var villig til å gå med på en fredelig avvikling av imperiet, ble det på 1960-tallet startet en væpnet frigjøringskamp. Kolonikrigen ble en viktig årsak til den portugugisiske revolusjonen i 1974, som igjen førte til Portugals avkolonisering av Afrika. Mosambik fikk sin etterlengete frigjøringsdag 25. juni 1975. 

Befolkningen
Mosambik har i dag en befolking på 22 millioner mennesker. Ved selsvtendigheten i 1975 forlot de fleste portugiserne landet, og samen med krig og tørke på 1980- og 90-tallet førte det til en befolkningsnedgang. Befolkningen i Mosambik består av mer enn 60 ulike bantustammer, og det er kysten som har høyest befolkningstetthet. Kun 10 % av innbyggerne bor i by, mens resten har tilhold på landsbygda. Byen Maputo er hovedstaden i Mosambik.

Språk
Portugisisk er det offisielle språket i Mosambik,men 98 % snakker ulike bantuspråk. Engelsk er kun vanlig i byene og på hotellene.

Klima
Mosambik ligger i det tropiske klimabeltet. Kystsonen er derfor varm, har høy luftfuktighet og en temperatur mellom +23 og +28 grader året rundt. Både på land og i vannet. Fra november til april kan det komme noen regnskyll langs kysten i forbindelse med nordøst-monsunen.

Valuta
Mosambiks lokale valuta er Metical. Hotellene aksepterer USD, Euro og kredittkort.

Visum
Norske borgerer trenger gyldig pass (minimum 6 måneder etter hjemkomst) og visum til Mosambik. 30 dagers turistvisum kan kjøpes ved ankomst.
 
Postboks 251
1319 Bekkestua
Bærumsveien 205-207, 2. etg.
Telefon: 67 58 29 50
Fax: 67 58 38 87
Nødnummer: 932 32 130
Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet
Travelmarket Interactive