DRØMMER DU OM

å bo i en villa på påler ute i vannet? Da er MALDIVENE riktig destinasjon!
Read more

BRYLLUPSREISE

Drømmer du kanskje om å gifte deg i utlandet?Manta Reiser har lang erfaring i både å sende brudepar på sin livs drømmereise og å arrangere vellykkede vielser. Vi i Manta Reiser selger kun hoteller og reisemål vi personlig har et godt kjennskap til, og vi føler et sterkt ansvar for at nettopp din reise skal bli slik som forventet og et minne for livet!
Read more

VISSTE DU AT

5,8, verdens største undervannsrestaurant ligger på Maldivene? På øya Hurawalhi kan du sitte 5,8 meter under havoverflaten, nyte restaurantens 180° utsikt ut over det indiske havs fantastiske undervannsliv mens du nipper til champagneglasset og prøver restaurantens utsøkte lunsj- eller middagsretter. Om du bor på en av naboøyene, er du velkommen til lunsj eller middag. Det anbefales å reservere bord før avreise.
Read more

Maldivene

Reiser dere flere sammen har hotelløya Kanuhura på Maldivene flere villaer med 2 og 3 soverom. Passer perfekt både for familier og andre som reiser flere sammen. Hotellet har også utmerket seg kulinarisk, for sin høye servicegrad samt for sine lekre overnattingsmuligheter. NÅ har vi 40% rabatt på dette hotellet!

Ta med familien på drømmeferie!

Maldivene, Mauritius og Seychellene er svært barne- og familievennlige reisemål, så hvorfor ikke legge ferien til et av disse drømmereisemålene? Vi hjelper dere gjerne med å finne rett hotell som passer din families kriterier.

Følg oss på facebook!

Her er det fritt frem å dele erfaringer med andre kunder og venner av Manta, stille oss spørsmål, se våre ferske nyheter og våre gode reisetilbud. Følg oss på facebook ved å klikke på
Read more

Sør-Afrika

Safari, Rovos Rail, Golf ferie, Cape Town, Vindistriktet, Garden Route? Vi skreddersyr Din drømmereise til Sør-Afrika!

Oman 

Oman er et land som virkelig kan by på mange forskjellig opplevelser! Her er det lange, uberørte strender, vidstrakt ørken, wadier med krystallklart badevann, frodige oaser og dramatiske fjellområder (landets høyeste fjell, Jebel Shams, er 3007 moh). Du spiser godt i restauranter i verdensklasse, og kan velge mat fra mange ulike kjøkken, for eksempel arabisk, indisk, thai eller italiensk. Nyt gjerne en tropisk drink under stjernehimmelen, eller kanskje du vil prøve en shisha på en av de mange fortauskafeene. Hotellene er lukseriøse, omringet av nydelige hager med svømmebasseng, tennisbaner, squash-haller, treningstudio, restauranter og barer.

Oman er virkelig et møtested mellom nytt og gammelt. Omanerne sier selv at landet har utviklet seg mer de siste 35 årene enn de 700 årene før det. I 1970 var det bare noen få kilometer med asfaltert vei i landet. Kamel var ett viktig transportmiddel, og folk dro sjelden langt unna sin egen landsby. Men da Sultan Qaboos bin Said tok over styringen i 1970, begynte moderniseringsprosessen.

Infrastruktur, skolevesen, helsevesen, hoteller, restauranter og butikksentre ble bygget opp. Samtidig var man svært opptatt av å bevare det ekte og genuint omanske. Det er dette møtet mellom det nye og det gamle som er noe av det som er så fascinerende. Den jevne omaner møter gjerne den moderne verden, men er samtidig meget bevisst på og stolt av sitt eget lands historie og kultur. 

Ørkensafari
Men det er kanskje likevel turer i ørkenen som er mest eksotisk for oss nordboere. Omans store ørken heter Wahiba Sands. Etter et par timers kjøretur fra Muscat, når man norddelen av dette området. Her finnes det flere camper som man kan overnatte på, som Al-Raha Desert Camp hvor Ali er vert. Campen har både strøm og innlagt vann. Du overnatter i hytter utstyrt med toalett og dusj, og det serveres middag og frokost. Standaren er enkel, men det er rent og ryddig overalt. Her holder for øvrig kamelen George Bush til... ( Bush er et lokalt ord for kamel). Stemningen en kveld i ørkenen er utrolig spesiell; solnedgangen, mørket, stillheten, samholdet, samtalen rundt bålet. En slik kveld gjør inntrykk og setter spor. Anbefales! 

Besøk markedet
En ting man absolutt bør gjøre når man er i Muscat, er å tilbringe noen timer på markedet, souqen. Muttrah-souq regner som Midtøstens beste. Langs de smale smugene ligger butikkene tett i tett, og overalt ønskes du velkommen av duften fra ulike former for røkelse. Dette er stedet for å kjøpe smykker, krydder, silke, fargerike stoffer og tradisjonelt arabisk håndverk. Det er også stedet for å prute! Å bruke litt tid på å få prisen ned på et nivå du er villig til å akseptere, er noe av moroa ved å handle her.

Befolkningen
Det bor 2,96 millioner mennesker i Oman, hvorav 500 000 er utlendingr som bor og jobber i landet. Omanerne er kjent for å være vennlige og gjestfrie. 'The Omani Hospitality' er et begrep i gulfområdet. I Muscat-distriktet snakker de fleste engelsk, men utover på landet foregår kommunikasjonen med turistene ved hjelp av kroppsspråk og mimikk. Gjestfriheten er ikke mindre av den grunn. Stopper du i en liten landsby eller støter på beduiner i ørkenen, blir du ofte invitert inn på kaffe og dadler. Da kan det være greit å kunne et par arabiske fraser, som for eksempel "murhuba" som betyr hei, eller "shukran" som betyr takk. Og her, som overalt ellers i verden, kommer man uendelig langt med et smil! Oman er virkelig stedet for den som ønsker en annerledes ferieopplevelse. Landet kalles gjerne 'arabias juvel'. Det er ikke uten grunn. 

Ramadan
Oman er et muslimsk land, og ramadan vil være fra 28. juni - 27. juli 2014 og fra 18. juni - 17. juli i 2015.

Under ramadan har ikke muslimer lov til å drikke, spise eller røyke mellom soloppgang og solnedgang. De fleste restauranter, med unntak av hotellenes restauranter, holder derfor stengt på dagtid. Det vil ikke være mulig å kjøpe alkohol på dagtid, heller ikke for ikke-muslimer. Etter solnedgang åpner restaurantene og men alkohol vil heller ikke da bli servert. Hotellene vil derimot ha alkoholservering på kveldstid.

Valuta
Den lokale valutaen er omani rial. Det er flere minibanker i Muscat, og det er utbredt å betale med kreditkort som Visa eller Mastercard.

Klima
Oman har 360 soldager. Den varmeste og fuktigste tiden av året er i perioden fra mai - september hvor temperaturen gjern eligger på over +40 grader. Den beste tiden å reise på er i perioden november - mars, hvor det er en noe mer behagelig temperatur. 

Slik flyr du til Oman

Kontakt oss
Postboks 251
1319 Bekkestua
Bærumsveien 205-207, 2. etg.
Telefon: 67 58 29 50
Fax: 67 58 38 87
Nødnummer: 932 32 130
Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet
Travelmarket Interactive