DRØMMER DU OM

å bo i en villa på påler ute i vannet? Da er MALDIVENE riktig destinasjon!
Read more

BRYLLUPSREISE

Drømmer du kanskje om å gifte deg i utlandet?Manta Reiser har lang erfaring i både å sende brudepar på sin livs drømmereise og å arrangere vellykkede vielser. Vi i Manta Reiser selger kun hoteller og reisemål vi personlig har et godt kjennskap til, og vi føler et sterkt ansvar for at nettopp din reise skal bli slik som forventet og et minne for livet!
Read more

VISSTE DU AT

5,8, verdens største undervannsrestaurant ligger på Maldivene? På øya Hurawalhi kan du sitte 5,8 meter under havoverflaten, nyte restaurantens 180° utsikt ut over det indiske havs fantastiske undervannsliv mens du nipper til champagneglasset og prøver restaurantens utsøkte lunsj- eller middagsretter. Om du bor på en av naboøyene, er du velkommen til lunsj eller middag. Det anbefales å reservere bord før avreise.
Read more

Maldivene

Reiser dere flere sammen har hotelløya Kanuhura på Maldivene flere villaer med 2 og 3 soverom. Passer perfekt både for familier og andre som reiser flere sammen. Hotellet har også utmerket seg kulinarisk, for sin høye servicegrad samt for sine lekre overnattingsmuligheter. NÅ har vi 40% rabatt på dette hotellet!

Ta med familien på drømmeferie!

Maldivene, Mauritius og Seychellene er svært barne- og familievennlige reisemål, så hvorfor ikke legge ferien til et av disse drømmereisemålene? Vi hjelper dere gjerne med å finne rett hotell som passer din families kriterier.

Følg oss på facebook!

Her er det fritt frem å dele erfaringer med andre kunder og venner av Manta, stille oss spørsmål, se våre ferske nyheter og våre gode reisetilbud. Følg oss på facebook ved å klikke på
Read more

Sør-Afrika

Safari, Rovos Rail, Golf ferie, Cape Town, Vindistriktet, Garden Route? Vi skreddersyr Din drømmereise til Sør-Afrika!

Sør-Afrika 

Sør Afrika er et stort land. Med 2000 kilometer fra nord til sør og 1500 kilometer fra øst til vest er landet et av de største på det Afrikanske kontinentet. Mange vil nok si at Sør-Afrika er et av de vakreste og spennende land man kan besøke i verden i dag. Rikt på dyreliv og kultur. Et landskap fylt av kontraster. En historie fullt av tragedier og håp. Utallige folkeslag og språk. Kulinariske herligheter og berømt vin. Sterke personligheter og mektige ledere. 

Sør-Afrika var lenge verdens skjulte juvel under apartheidregimet, men etter oppløsningen av apartheid i 1993 har landet gått i gjennom en smertefull men ytterst positiv forsoning. I dag fremstår Sør-Afrika som et land med bedre selvtillit og gode framtidsutsikter. Og etter at landet nå har arrangert et vellykket fotball-VM har også infrastrukturen kommet på plass. Fortsatt lurer gamle historier og bitterhet blant befolkningen, men det er ganske fantastisk hva dette landet har klart i løpet av siste drøye 15 år. 

Cape Town
Cape Town er en av verdens vakreste byer. Byen på 3 millioner innbyggere tilbyr en frydefull mix av historie, kultur og ulike folkeslag. Byens over 3 millioner innbyggere kan friste med praktfullt landskap, kulinariske opplevelser og mange festivaler. 

Hva bør du gjøre i Cape Town? 
1) Besøk en av Cape Town’s mange townships for å forstå byens dynamikk og innhold. Ikke alt man ser er like hyggelig, men mange Sørafrikanere påstår at her finner man den virkelige optimismen og stoltheten i landet. 
2) Ta båt ut til Robben Island og opplev fengselet der Nelson Mandela satt i nærmere 30 år. På øya får man høre de mest skrekkelige historier fra tidligere fanger, men også hvordan man valgte forsoning framfor hevn når apartheid opphørte. 
3) Klatre eller ta taubanen opp til Table Mountain, et majestetisk fjell som ruver over byen. Her får man flott utsikt over hele Cape Town og på en god dag kan man se helt ned til Kapp det Gode Håp. 
4) Leie bil og kjøre til Cape Point der Atlanterhavet og det Indiske Hav møtes.
5) Reise opp til Stellenbosch eller Franschoek og bo 1-2 netter på en vingård. Sør-Afrika er et av verdens raskest voksende vinmarkeder og ”Winelands” kan by på fantastisk god vin og mange flotte restauranter. 

Dette er kun noen få av mange aktiviteter man kan gjøre i Cape Town. Vi anbefaler 3 – 7 netter i denne praktfulle byen pluss eventuelt besøk i vinområdene. 

Garden Route
Fra Cape Town kan det være en god ide å ta "bakveien" til Oudtshorn som også kalles Route 62. Dette er et alternativ til hovedveien N2 langs kysten. Da får du kjøre gjennom et vakkert landskap og ikke minst besøke strutsehovedstaden Oudtshorn. I denne sjarmerende lille byen har de mange spennende attraksjoner foruten et besøk på en strutsefarm. I Cango Cheetahland kan du klappe geparder, i Cango Caves har de noen utrolige underjordiske grotter og i Swartbergpasset kjører du gjennom et av de mest spektakulære fjellpass i hele Sør-Afrika.
Fra Oudtshorn kan du kjøre ned til George hvor du kommer inn på N2. Her starter Garden Route, uten tvil den mest kjente veistrekningen i landet. Veien smyger seg langs sørkysten og kontrastene er store med de mektige fjellene som reiser seg rett opp fra havet. Langs Garden Route finner du mange populære stoppesteder som Knysna og Plettenberg Bay. Sistnevnte er en populær badeby med mange upper-class overnattingssteder, men også rimeligere gjestehus. Ellers er området kjent for trekking, strikkhopping (216 meter!) og surfing. Siste del av turen går inn mot Port Elisabeth som er siste stoppested før mange tar fly videre.
Rett utenfor Port Elisabeth finner du flere gode safarimuligheter som er spesielt populært for barnefamilier siden området er malariafritt. For deg som søker mer variert dyreliv og en sjanse til å se Big Five så bør man ta turen opp til Krugerparken. 

Krugerparken
Med sine 2 millioner hektar fortjener Kruger National Park sitt rykte som et av verdens beste dyrelivsområder. Det som er veldig bra med Krugerparken er sannsynligheten for at man får se Big Five (elefant, løve, bøffel, neshorn og leopard). Selvfølgelig kan ingenting garanteres, men tettheten av disse dyrene er imponerende. I tillegg er både veinettet i parken og kvalitet på lodgene av meget bra standard. I motsetning til for eksempel Kenya, hvor du reiser mer rundt fra park til park, så bor du i Krugerparken på ett sted. Hver dag har du en tidlig morgensafari og en ettermiddagssafari.
Det store spørsmålet for mange er om de skal velge en rimeligere lodge i public game reserves (offentlig delen av parken) eller de dyrere lodgene i private game reserves (private deler av parken). Vi anbefaler nok siste kategori. Fordelene da er at du bor inne i selve parken, du får de beste rangerene (sjåfør/guide), og mange påstår at du finner flest dyr i de private delene av parken. Det handler nok til slutt om kompetansen til den guiden man har og litt flaks. Men bor du i private game reserve kan du også lete etter dyr i de offentlige reservatene. Motsatt vei er ikke mulig.
Det er mange ulike måter å komme seg til Krugerparken. De fleste ankommer Johannesburg og da vil det være best å fly til Hoedspruit eller Skukuza. En slik tilslutning er ikke altfor kostbart og sparer mye tid fremfor å kjøre til parken (6 timer). Du blir da hentet på flyplassen og fraktet til de ulike lodgene. Det er også mulig å fly til Nelspruit, men denne flyplassen ligger noe lengre unna de beste safariområdene.
Har du lyst til å se mer av det vakre Sør-Afrika vil vi anbefale den praktfulle Panoramaruten fra Johannesburg til Krugerparken. Turen går gjennom flere flotte fjellpass (canyons) og små landsbyer som Lydenburg og Graskop. Lei en leiebil på Johannesburg Airport og i løpet av kort tid får du se det virkelige Sør-Afrika. En slik løsning er også betydelig rimeligere enn å fly inn til safarilodgene. 

Swaziland
Er du i Krugerparken kan du benytte muligheten til å besøke nabolandet Swaziland. Dette innelukkede kongedømmet er et steg inn i det virkelige Afrika. Veldig annerledes enn Sør-Afrika, men likevel veldig tett knyttet til dette landet. Swaziland er et land som har vært herjet av mye fattigdom og AIDS. Ofte har det vært vanskelig å nå ut med informasjon siden landet er delt inn i ulike stammer og derfor ulike levesett og regler. Men på grunn av turismen åpner landet seg mer opp nå og er faktisk ganske enkelt å reise rundt i. Slike turer arrangeres ofte av lodgene og kan gjøres unna på en dag. Enda bedre er det hvis du har en leiebil. Da kan du kjøre fra Krugerparken, gjennom Swaziland og inn i Sør-Afrika igjen i sør (mot Durban). Visum ordnes enkelt ved grensene. 2 – 3 netter i Swaziland er perfekt. 

Victoria Falls (Zimbabwe eller Zambia)
Victoria Falls er populært å kombinere med Sør-Afrika. 3 netter kan være nok til å oppleve vannfallene sammen med en del aktiviteter i området. Det er en grunn til at Victoria Falls er kjent som en av de beste ekstremsport områdene i verden (strikkhopp, rafting, gorge swing, etc). Du kan reise både til Zambiasiden (Livingstone) og Zimbabwesiden (Victoria Falls). Ta gjerne kontakt med oss så skal vi prøve å forklare hvilken side som passer deg best. Det går stort sett fly hver eneste dag fra Johannesburg. 

DURBAN – KWAZULU NATAL
Durban har gjennomgått en total forandring i forbindelse med fotball-VM og fremstår i dag som en veldig moderne og livlig storby. Durban er også et veldig godt utgangspunkt for å oppleve det virkelige Sør-Afrika. Byen har akkurat fått en ny og supermoderne flyplass og vil nok oppleve en sterk økning i turisme de neste årene.
I regionen KwaZulu-Natal er det veldig mye spennende å se og være med på. Rett utenfor Durban ligger det turistvennlige og flotte badestedet Umhlanga. Her finner du en rekke flotte strandhoteller og ferieleiligheter. Flere gode restauranter og det enorme shoppingsenteret Gateway er også vel verdt å få med seg. Durban/Umhlanga er noe av det mest solsikre området av Sør-Afrika. På grunn av sin beliggenhet er det stort sett godt og varmt, og mye sol, gjennom hele året. Det er også et av de beste surfestedene i hele verden.
Videre oppover nordøstkysten av KwaZulu-Natal kan du besøke en Zululandsby. Bo en natt sammen med Zuluene og lær mer om deres levesett og væremåte. Rett og slett en herlig og unik opplevelse. Videre oppover kysten kan du reise innom St. Lucia, et rolig tettsted, populært for både backpackere og vanlige turister. St. Lucia ligger i en nasjonalpark med gode muligheter for å se masse spennende dyr som skilpadder og krokodiller, eller dykke i det Indiske Hav.
Kanskje mer ukjent for mange er at KwaZulu-Natal kan tilby 5-stjerners safariopplevelser. I den litt nordlige delen av regionen finner du noen fantastisk flotte private game reserves, blant annet Mkuze National Park. I denne parken ligger 5-stjerners lodgen Amakhosi Game Lodge som tilbyr 5-stjerners standard på mat, overnatting så vel som safari. Store sjanser for å få med seg Big Five. 

Klima
Sør-Afrika har motsatt vinter- og sommersesong enn vi har, og klimaet varierer fra landsdel til landsdel. Den sørlige delen av Sør-Afrika har kjølige og våte vintre og tørre og varme somre. Østkysten har et mer subtropisk klima med mild og tørr vinter og varm og våt sommer. 

Ved Krugerparken starter vanligvis regntiden i september og kan vare til mai. Det vil i denne perioden også være høy temperatur. Klimaet er mer behagelig i de tørre vintermånedene juni, juli og august, hvor det kommer minimalt med nedbør, dagene er milde og nettene kjølige. Det er også på denne tiden av året det er lettest å kunne se dyr i Krugerparken, da det er lite blader på trær og busker samtidig som dyrene kommer til vannhullene for å drikke hver morgen og ettermiddag. 

Valuta
Sørafrikansk Rand (ZAR). Det er minibanker overalt, og utbredt bruk av kreditkort som Visa of Mastercard.

Visum
Norske borgere vil få turistvisum stemplet inn i passet ved ankomst. Pass må imidlertid være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.

Postboks 251
1319 Bekkestua
Bærumsveien 205-207, 2. etg.
Telefon: 67 58 29 50
Fax: 67 58 38 87
Nødnummer: 932 32 130
Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet
Travelmarket Interactive